miercuri, 11 decembrie 2013

Ardei murati


Ingrediente: 1 kg de ardei, asa zisi turcesti, taiati  care vor umple 5 borcane de muraturi de 800 ml , indesati , apa si o lingura de sare de muraturi , 500 ml otet de 4 grade, o lingura de zahar, se pot pune boabe de mustar, piper boabe si dafin, 500 ml de apa 
Mod de preparare:
1. Se toaca dupa ce s-au spalat ardeii, se pun in borcane inghesuiti.
2. Se pun intr-un castron apa 500 ml , 1-2 linguri sare, 500 ml de otet, 1-2 linguri de zahar si se amesteca bine.
3. Se toarna peste ardei si se inchid cu capace dupa 1 ora sa iasa eventualele bule de aer. Se dau la rece 3-4 saptamini dupa care se pot consuma la fripturi, zeama la acrit ciorbele sau la marinat carnea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line