duminică, 22 decembrie 2013

Briose rapide cu sos rosu


Briosele presarate cu bomboane de menta zdrobite



Briosele in forma finala

Ingrediente: 3 oua batute bine, 13 linguri lapte dulce, 13 linguri zahar, 13 linguri ulei sau unt, un praf de copt si arome, felii de banane in fecare cupa cate o felie sau alte fructe la alegere, faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat mai gros ca pentru clatite,  aroma sau baton de vanilie si bomboane zdrobite de menta pentru aroma, sirop de coacaze, capsuni sau alte fructe rosii.

Mod de preparare: 
1. Se amesteca intr-un bol ingredientele umede: ouale batute bine cu laptele si uleiul la care se adauga zaharul, faina amestecata cu praful de copt si aroma. 
2. Se omogenizeaza bine si apoi se distribuie in fiecare cupa cate o bucata/felie de fructa sau stafide sau fructe uscate sau orice doriti care sa fie in interiorul briosei si apoi se pun 2-3 linguri peste aceasta in forma, se presara bomboanele zdrobite si se dau la cuptor.
3. Se coc doar 15 minute la foc mediu pina se intaresc la exterior si ramin moi inauntru. 
4. Dupa ce se racesc 10 minute se ung cu sirop de capsuni sau de coacaze sau orice alt sirop de fructe aveti si se servesc. 





Inainte de a le picta cu sirop rosu....



De ziua Romaniei, cand le-am mai facut, le-am decorat cu crema de vanilie si inimioare de zahar, bilute aurii si bineinteles steagul nostru .




Aici am adaugat in coca initiala 2 linguri de cacao 55% si le-am facut de cacao...ornate cu crema de vanilie si inimioare, bilute aurii si au devenit cupcake, adica briose de cacao cu crema de vanilie...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line