luni, 30 decembrie 2013

Cheese cake cu visine


Ingrediente: 10 biscuiti cu cacao sau digestivi, 100 gr unt, 500 gr branza de vaci, 4 oua, 150 gr zahar pudra, 2 fiole esenta de vanilie sau un baton de vanilie decojit, 1 lingura de zeama de lamaie, 200 ml de smanatana de gatit grasa, un strop de sare, visine congelate sau proaspete, jeleu de fructe rosu 
Mod de preparare:
1. Se sfarma biscuitii uscati si se amesteca untul taiat bucatele pina s-au format firimituri lipite intre ele pe care le-am pus pe fundul tavii unde facem prajitura, uniform nivelandu-i cu o lingura umeda. Tava este bine sa fie cu peretii detasabili ca atunci cand se va coace si apoi se va intari , sa se desprinda peretii tavii, avand un aspect ingrijit.
2. Se amesteca in bol adanc branza si zaharul pudra vreo 3 minute cu mixerul si se adauga pe rand cate un ou( proaspat ) , vanilia, zeama de lamaie, sarea si smantana, fructele congelate. Se continua 3 minute ca sa se aereze toata compozitia.
3. Se toarna peste blatul de biscuiti si se niveleaza, se da la cuptor la foc mic 30-40 minute, nu pe foc direct , ci mai mult trebuie sa stea in aer incalzit/fierbinte  la 150-160 grade. Nu trebuie sa se arda deasupra, doar sa se intareasca si sa se coaca oul.
4. Se lasa in cuptor si se asteapta sa se raceasca fara a intra in contact cu aerul rece pentru ca se va crapa la suprafata de la trecerea brusca de la cald la rece. Se face sosul de gelatina de fructe rosu sau se foloseste sos de la fructele decongelate si gelatina dizolvata in acest sos. Se pune deasupra gelatina cu sosul rosu si se niveleaza, se da la rece ca sa se intareasca totul.
5. Se serveste rece, feliata .






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line