miercuri, 4 decembrie 2013

Chipsuri uriase sanatoase, facute in casa



Ingrediente: masuri egale de faina alba sau integrala si malai, eu pun 2 cani de faina si 2 cani de malai si ies in jur de 6 chipsuri mari cat tigaia, putina sare si un strop de zahar , arome ca : boia de ardei dulce, zatar, thyme sau sumac, orice doriti simple sau in combinatii, dupa pofta sau gust, apa calda.

Mod de preparare: 
1. Se pun intr-un vas mare faina si malaiul , sarea si zaharul si arome/aromele cu apa calda cat cuprinde aluatul , care prin framintare trebuie sa se desprinda de pe maini usor, asta presupune 5 minute maxim de framintare ca la aluatul de paine.
2. Se imparte in bile mici care se ruleza pe rand cu sucitorul pe masa presarata cu faina . Aici trebuie insistat pentru a obtine o foita subtire pentru a fi cat mai crocante. Se pun pe un prosop si se incinge o tigaie.
3. Se poate pune un strop de ulei, dar eu nu am folosit ca sa fie mai usoare si mai sanatoase. Se pun in tigaie si se coc usor pe ambele parti , se lasa 1-2 minute pe o parte si apoi se intorc, cu cat sunt mai uscate cu atat sunt mai crocante.
4. Se pun pe prosop la racit , apoi se pot pune in punga de hartie, vor tine mult timp proaspete si bune, important sa fie ferite de umezeala.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line