duminică, 22 decembrie 2013

Drob de miel in aluat fin

Drobul imbietor , gata de servit cu muraturi colorate...


Drobul tocmai scos din cuptor , gata rumenit


Sectiune in felie 


Inainte de cuptor , cu umplutura gata de invelire cu foetaj

Ingrediente: 500 gr organe de miel tocate mic la cutit, 2-3 legaturi de patrunjel tocate, 2 cepe mari calite, 3 oua, 2-3 linguri de faina, mirodenii pentru carne: piper, sare, coriandru, nucsoara, cuisoare, ghimbir, chilli, 1/4 pachet de aluat de foetaj, o felie de paine inmuiata in lapte, marar tocat 
Mod de preparare: 
1. Se fierb organele de miel in apa cu mirodenii 30 minute. Se scot si se racesc, se toaca la cutit mic de tot , cat se poate si se pun intr-un castron.
2. Se adauga felia de paine moale, mirodeniile si sarea, patrunjelul si mararul tocat, ceapa calita cu tot cu uleiul in care am calit-o , ceapa verde toacata fin, ouale si faina. Se omogenizeaza bine si daca este prea uscat se poate adauga si ceva din lichidul de la fierberea maruntaielor. 
3. Se captusesc tavile de cozonac cu foile de foetaj, 3-4 foi si se acopera bine mai ales fundul tavii uns in prealabil cu ulei. 
4. Se toarna compozitia in tava si se acopera cu restul de aluat si se are grija sa fie acoperit bine , fara gauri ca sa pastreze umezeala inauntru.
5. Se rumeneste la cuptor si se lasa la racit pentru a doua zi.
6. Se serveste cu muraturi sau hrean si sfecla.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line