duminică, 22 decembrie 2013

Mamaliga cu varza calita si smanatana


Ingrediente: o varza tocata , o ceapa tocata si ulei sau unt pentru prajit, 2 rosii tocate, 2 linguri de pasta de tomate , piper si sare, 200 gr faina de porumb, apa, smanatana.
Mod de preparare: 
1. Se caleste ceapa si cand este rumenita se pune varza tocata la calit usor. Se lasa la foc mic cu capac 3-5 minute pina se inmoaie tot si se amesteca mereu.
2. Se adauga apa si se lasa la fiert 10 minute, apoi se  adauga rosiile si pasta de tomate si se lasa sa fiarba in continuare la foc mic inca 15 minute, avand grija daca scade apa sa se mai adauge. 
3. Se face mamaliga : se pune apa la fiert cu sare si se adauga faina de malai in ploaie, se amesteca rapid ca sa nu faca cocoloase. Se acopera si se lasa la foc mic 5 minute dsa fiarba.
4. Se monteaza pe farfurie varza calita, mamaliga si smanatana impreuna si se servesc calde. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line