miercuri, 11 decembrie 2013

Nachos a la Romania, reteta proprie



Ingrediente:
cartofi fiert - 500 gr
porumb conserva - 1 bucata
ardei iuti/semiiuti - 3 bucati
rosii tocate cuburi - 3 bucati
nachos - o punga de 200 gr
cascaval ras - 200 gr
unt gras - 75 gr
ulei masline - 3-4 linguri
sare, piper - un strop
Mod de preparare:
1.Se pun intr-un vas de sticla termorezistenta un strat de cartofi fierti dupa ce s-a uns tava cu ulei de masline sau unt. 
2.Se pun deasupra 2-3 linguri din conserva de porumb, jumatate din rosiile taiate cuburi , jumatate din ardeii iuti, taiati rondele, cascaval ras si nachos. Se pun cuburi de unt intre ele. 
3.Se adauga peste cascavalul ras si nachos restul de conserva de porumb, restul de rosii tocate, ardeii si restul de nachos si se acopera cu cascaval ras din abundenta , mai ales stratul de nachos de la suprafata. Se pun bucatele de unt deasupra si se stropeste cu sare si ulei de masline . 
4.Se da la cuptor pentru 10-15 minute, pina se inmoaie totul si cascavalul se topeste. Se serveste cu sos de ketchup si maioneza sau orice alt sos, dupa gust.
Secretele bucatarului:
Nachos trebuie sa fie cat mai intregi pentru aspectul final al felului, se poate servi stropit cu lamaie . Conserva de porumb trebuie sa fie dulce.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line