vineri, 27 decembrie 2013

Orez cu carne in stil arabesc



Ingrediente:  1 kg de carne de vita sau oaie,  fiarta, 500 gr de orez basmati, 100 gr de migdale , mirodenii: 7 spices, mirodenii de orez sau curcum - sofran, sare, piper , 100 gr de unt sau ulei de masline, 300 ml de supa de pui sau de vita, 1 lingura de legume uscate maruntite.
Mod de preparare: 
1. Se pune la incalzit untul sau uleiul de masline si se adauga orezul, mirodeniile si sofranul, legumele uscate maruntite se adauga sarea si piperul si supa cat sa acopere orezul cu 1-2 degete. Se acopera oala cu un capac.
2. Se da focul mare si din momentul cand incepe sa fiarba se micsoreaza flacara , se lasa 10 minute la foc mic, acoperit. 
3. Se pregatesc migdalele: se fierb cu coaja in apa 10 minute, se dau deoparte, se pun in apa rece si se cojesc apoi usor de coaja . Se prajesc in ulei de masline pana devin aurii.
4. Se stinge focul la orez, se adauga carnea fiarta deasupra si se acopera din nou si se lasa in repaus inca 20 minute, cu focul stins, acoperit . Dupa acest timp se pune in platou si se orneaza cu migdalele prajite.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line