miercuri, 11 decembrie 2013

Peste gatit in stil arabesc



Ingrediente:
peste chefal - 1 bucata
rosii - 2-3 bucati
pasta tomate - 2-3 linguri
ceapa - 2 bucati
zeama lamiie - de la 1 lamaie
mujdei de usturoi - 100 mg
maioneza - 2-3 linguri
iaurt - 2-3 linguri
sare, piper - 1 vf de lingurita
sumac, camun, ghimbir, cuisoare, alte mirodenii - 1/2 lingurita din fiecare
Mod de preparare:
1.Se curata si se taie pestele se sareaza si se da prin mirodenii: cumin, ghimbir, sumac si sare si piper, se stoarce o lamaie si se rade coaja de la ea si toate acestea se pun peste peste. 
2.Se lasa 2-3 ore la frigider. Se face un sos din ceapa si rosii cu pasta de tomate si se scade. Se pune deoparte.  Se face un sos alb de usturoi zdrobit, maioneza/iaurt, sare piper si lamaie. 
3.Se pune pestele la prajit in tigaie, apoi se scoate in farfurie, se farimiteaza si se alege de oase, se pune deasupra sosul de rosii si sosul alb si se serveste .
Secretele bucatarului:
se alege un peste fara oase sau un file care poate fi sfarimat usor cu furculita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line