miercuri, 11 decembrie 2013

Placinta taraneasca cu ce ai prin casa



Ingrediente:
Pui - carne de pui resturi friptura, piept, pulpa 500gr
Roșii - 5 rosii mari zemoase
Piper - un vf de lingura
Oregano - un varf de lingura
ceapa tocata mare - 1 bucata
unt - un cub de 50 gr
sare - un vf de lingurita la umplutura si idem la aluat
faina alba - 300 gr
apa calduta - 200 ml
drojdie - un pliculet
suc de rosii/pasta de tomate - 100 ml
smanatana grasa - 2-3 linguri
oua batute - 3 bucati
cascaval ras - 300 gr
ulei /unt pentru uns - 2-3 linguri
galbenus ou - 1 bucata
ulei de prajit 2 linguri

Mod de preparare:
1.Se ia carnea de pui, pieptul pulpele dezosate sau de la alte fripturi, resturi de piept, carne de pe carcasa, se curata de pielita, de oase, si se toaca la cutit cat se poate de mic si se prajeste cu o ceapa in tigaie cu o lingurita de unt. 
2. Se adauga rosiile taiate cuburi mici si sucul de rosii, o lingura de smantana, ouale batute, piper, sare, oregano si jumatate din cascavalul ras. Se face un aluat din faina, drojdie si apa calduta, un strop de sare si se lasa la crescut 30 minute.Este ca un aluat de paine simplu.
3.Se imparte in doua si se fac 2 foi cat fundul tavii in care se vor coace, se unge tava cu unt inclusiv pe marginile ei. Se intinde o foaie de aluat , se trage peste margini sa le acopere si surplusul se taie , se inteapa cu furculita din loc in loc si se pune umplutura, uniformizandu-se pe toata suprafata tavii, se presara inca 2-3 maini de cascaval ras deasupra si se pune aluatul pe deasupra, acoperind totul . Se inteapa din loc in loc aluatul de la suprafata si se unge cu ulei sau unt si un galbenus de ou pe toata suprafata. 
4.Se da la cuptor si se rumeneste . Se taie si se serveste calduta.
Secretele bucatarului:
Se poate folosi si aluat de placinta gata preparat , pentru rapiditate. Se pot adauga si alte mirodenii , dupa gust. Se poate presara cascaval deasupra aluatului care inveleste placinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line