joi, 9 ianuarie 2014

Dulceata de curmale cu nuci


Chiar daca sezonul dulcetilor a trecut, se poate face in iarna o dulceata simpla si de sezon folosind ceea ce avem la indemana acum: curmale de la supermarket si nuci din livada, stranse din toamna.
Ingrediente: 20-30 de curmale  pe care la taiem in lungime si de la care scoatem samburele, incercand sa pastram forma intacta, miezi de nuci taiati pe sfert, si ei cat mai intacti si mai frumosi, 3 pahare de apa si 200 gr de zahar brun, se poate si zahar obisnuit, dar brunul este mai gustos, 1/2 lingurita de scortisoara si 1 cuisor, 1/2 felie de lamaie si o lingurita de zeama de lamaie.
Mod de preparare: 
1. Se aseaza curmalele pe o farfurie dupa ce li se pune cate un sfert de nuca in mijloc, in locul samburelui.
2. Se face siropul din apa , zahar si scortisoara, cuisor si lamaia cu zeama ei si se lasa la foc 15 minute sa se dizolve, sa se lege cat de cat , apoi se adauga curmalele. Daca curmalele au fost prea mari si au ocupat prea mult loc, siropul fiind insuficient, se mai adauga sirop, fiert separat peste ceea ce avem in cratita. In general siropul trebuie sa imbrace toate curmalele si sa fie de un deget deasupra lor. 
3. Se lasa la fiert impreuna doar 15-20 minute sa se lege si sa se imprieteneasca aromele.
4. Se lasa sa se raceasca si se pune in borcan.
5. Se serveste cu paine prajita.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line