sâmbătă, 4 ianuarie 2014

Fasole bob ( ful ) cu sos de iaurt si usturoi


Ingrediente: 500 gr de bob mare( ful ) si 200 gr de naut fierte impreuna dupa ce au fost puse la inmuiat 18 - 24 de ore, sare, piper, ulei de masline , sos din 2-3 catei de usturoi si 2 linguri de iaurt, zeama de lamaie, dupa gust, ulei de masline. 
Mod de preparare:
1. Se pun la fiert 1-2 ore bobul si nautul in oala cu apa suficienta. Dupa ce s-au fiert se strecoara de apa in exces si se piseaza usor cu furculita, se amesteca cu sarea si piperul, zeama de lamaie si se pune intr-o farfurie pentru servit.
2. Se pune deasupra sosul facut din iaurt amestecat cu cateii de usturoi zdrobiti bine , zeama de lamaie si uleiul de masline. 
3. Se serveste cu paine proaspata, dimineata, la micul dejun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line