joi, 23 ianuarie 2014

Hamburger ca la mama acasa

Ingrediente: 500 gr de carne de vitel, fara grasime, macinata fin, 1-2 oua, piper si sare, coriandru macinat, un praf de usturoi si ceapa deshidratata sau proaspata, legume feliate subtire: ceapa rosie, castraveti, ardei colorati, salata verde frunze , paine chifle  pentru  hamburger, castraveti murati si proaspeti, cartofi prajiti sau copti la cuptor, rosii, ulei de masline, ketchup si maioneza, de casa sau cumparate.
Mod de preparare:
1. Se prepara carnea de hamburger: tocata fin si fara multa grasime, carnea de vitel se framanta cu ou cu mana si se omogenizeaza cu mirodeniile toate, ceapa deshidratata/proaspata tocata tare mic si praful de usturoi, se adauga 2 cani de apa calduta si se continua framanatatul, o canita de ulei de masline si se framanta bine pina se desprinde de pe mana usor 3-4 minute. Toate ingredientele se incoropreaza in carne si apa o va face frageda si moale . Apa si uleiul vor face ca chifteaua, cat ar fi de mare ( este cat chifla de paine ca diametru)  sa fie patrunsa, nu uscata si nici arsa, ci moale si facuta la interior. 
2. Se incinge uleiul si se modeleaza chifteaua, cu mana uda si se pune in tigaie la foc mic. Se lasa 10-15 minute si se intoarce ca sa fie facuta/rumenita pe ambele parti.
3. Se scot si se pun pe farfurie. Acum sandvishul va fi facut astfel: se taie painea in doua si se pune pe prima jumatate, unsa cu maioneza sau ketchup, foaia de salata, ceapa desfacuta in rondele mici, felia de rosie, chifteaua de carne, maioneza, o felie de castravete, rosie, ardei si o felie de castravete murat, inca o foaie de salata si cealalta jumatate de chifla unsa cu ketchup sau maioneza. Se apasa cu mana mai tare ca sa se turteasca ingredientele si se serveste cu cartofi prajiti sau copti, alte muraturi sau sosuri. 


Platoul care va fi folosit la umplutul chiflei 




Chifteaua de hamburger 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line