miercuri, 1 ianuarie 2014

Bame cu carne


Ingrediente: 500 gr de bame congelate sau din saramura ( pe blog va voi explica cum se pun in saramura pentru iarna), 4-5 bucati de carne de vita sau oaie fiarta, 2-3 linguri de pasta de rosii, 1/2 cutie de rosii cuburi,2-3 catei de usturoi , sare si piper, 2-3 fire de busuioc verde sau un varf de lingurita de busuioc uscat, supa de vita sau apa calda.
Mod de preparare:
1. Se pun la fiert bamele decongelate sau desarate in supa de vita sau apa si se fierb 10-20 minute la foc mediu.
2. Se pune bulionul in zeama bamelor sa se dizolve, se adauga rosiile cuburi, se mai da un clocot si se adauga carnea fiarta, se lasa inca 5-10 minute sa se patrunda aromele.
3. Se prajeste usturoiul zdrobit in ulei de masline, se adauga busuiocul uscat si se arde un pic in tigaie la final , ca sa se dezvolte mirosul, se adauga peste bame cu tot cu uleiul in care s-au prajit si se stinge focul. Daca folositi busuioc verde, acesta se toaca si se adauga cand s-a stins focul ca sa se pastreze verde.
4. Se serveste  cu paine calda sau orez arabesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line