joi, 9 ianuarie 2014

Paine palestiniana, simpla sau umpluta cu branza, oregano( zatar) sau ou



Ingrediente: 1 kg faina ( eu am folosit neagra) , un pachet de drojdie umeda, 200-250 ml apa calda, sare, zahar, 4-5 linguri ulei de orice fel, 200 gr de branza sfaramata, sarata, 2-3 linguri de zatar sau oregano amestecat cu ulei, pot fi folositi cartofi zdrobiti amestecati cu branza ca umplutura sau orice altceva, oua batute cu sare si piper.
Mod de preparare:
1. Se pune apa la incalzit si se dizolva drojdia in ea, apa nu trebuie sa fie fierbinte ci doar calda , se adauga la faina cernuta si se presara sarea si zaharul . Se framanta o coca moale si destul de legata la care se adauga uleiul si faina atat cat sa obtinem rezultatul dorit, un aluat moale si legat.
2. Se framanta 5 minute pina se desprinde aluatul de mana singur. Se lasa la crescut 30 minute , invelit , la loc cald.
3. Se modeleaza bile mici din el, cam cat mingea de tenis si se pun la crescut din nou , acoperite. Se lasa inca 20 minute , la loc cald.


4.Se aplatizeaza bilele cu sucitorul si se fac cat de cat rotunde , chiar daca nu ies din prima nu es, dupa mai multe incercari. Acestea vor fi painile simple care se vor coace si care vor putea fi folosite la sandwichuri pentru ca in timpul  coacerii vor face un buzunar .



Painea inainte de coacere , pusa la odihna inca 10 minute...


Buzunarul pe care il face painea atunci cand este coapta si facuta.

5. Pentru painea umpluta cu diferite ingrediente ca zatar, branza, cartofi sau oua se procedeaza astfel: Se aplatizeaza bilele cu sucitorul si se fac painici mici si rotunde care se ung deasupra cu branza sfaramata si amestecata cu ulei sau zatar cu ulei sau cartofi cu ulei sau cu ce vreti voi, dulce sau sarat.
6. Se pun la cuptor la prajit , se rumenesc dedesupt si deasupra , dupa cum isi stie fiecare cuptorul si se servesc calde cu ceai negru alaturi.



Asa arata painicile umplute cu cartofi si branza( cea din fata), branza si ulei si zatar cu ulei 


Cea cu zatar


Cea cu branza 

7. Cele cu oua au un pic mai mult dichis:  se coc painile simple obisnuit , apoi se  taie painile in doua , adica cele 2 straturi ale buzunarului se desfac sau se taie,  cele 2 straturi ale painii se depart si ies 2 blaturi pe care se unge oul batut  si se presara sare si piper. 
8. Se coc la cuptor doar deasupra, dedesupt sunt deja coapte si se servesc. Eu am pus si oua de prepelita ca sunt aspectuoase peste ouale de gaina batute cu furculita.


Painea cu oua de prepelita 


Aici oul este inca necopt, inainte de a coace painea in cuptor, oul pus pe unul dintre cele 2 parti ale painii 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line