vineri, 24 ianuarie 2014

Paste cu rosii cheri si chiftele


Ingrediente: spaghete de marime medie, 200 gr de rosii cherry , 300 gr de carne tocata amestecata cu ceapa si mirodenii la alegere,pentru chiftele, un ou, 300 ml suc de rosii , 100 gr cascaval sau parmezan ras, sare si piper.
Mod de preparare: 
1. Se fierb pastele in apa si sare, se dau deoparte, scoase din apa.
2. Se fac chiftelele din carne tocata, ceapa si mirodenii, sare, un ou si o lingurita de faina si eventual patrunjel , daca va place. Se modeleaza in forme mici si se rumenesc usor in ulei, se scot pe hartie absorbanta si se lasa deoparte.
3. Se face sosul din sucul de rosii: se pune sucul de rosii la fiert in care se adauga rosiile cherry atunci cand clocoteste si in 5 minute se vor inmuia usor . Nu se amesteca prea mult pentru a ramane intregi .
4. Se adauga chiftelele in sos si se lasa inca 3-4 minute sa se imbibe cu sos . Se adauga pastele si se lasa inca 2 minute ca sa-si imprumute aromele.
5.Se pun in farfurie si se presara cu cascaval sau parmezan ras deasupra cat atunci cand sunt fierbinti, se servesc calde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line