joi, 2 ianuarie 2014

Tort Bufnita cu crema ganache de ciocolata


Ingrediente, pentru 1 blat : 6 linguri de faina, 6 linguri de zahar, 6 oua, vanilie sau baton de vanilie, 6 linguri lapte sau smantana, 6 linguri de unt sau ulei, praf de copt, un praf de sare 
pentru umplutura: 300 ml de frisca si 300 gr de ciocolata amara cu peste 50% cacao sau chipsuri de ciocolata neagra de cofetarie, un varf de lingurita de unt , o lingurita de zahar pudra, 100 gr visine congelate sau proaspete.
pentru insiropat: sirop de zahar facut clasic din cantitati egale zahar si apa sau miere cu zahar si fulgi de cocos. 
pentru crema galbena: 100 gr de unt colorat cu sofran/turmeric pulbere si 50 gr de zahar pudra, decoruri din chipsuri ciocolata si biscuiti. 
Mod de preparare: 
1. Se fac 2 blaturi pentru ca sa realizam corpul si capul bufnitei, care se taie dupa un sablon pe care l-am facut inainte pe hartia de copt. Se amesteca  ingredientele uscate de la blat  cu o lingura si apoi se adauga ouale cate unul cu mixerul, se bat usor pina se omogenizeaza si se aereaza compozitia, se  pun la cuptor, la foc mediu ca sa creasca 20 minute si apoi se micsoreaza un pic flacara si se lasa inca 10 minute. Se lasa in cuptor sa se raceasca si se folosesc a doua zi pentru umplut .
2. Crema ganache se face intr-un vas pe bain marie, unde se pune ciocolata sau chipsurile cu smanatana si zaharul la topit si incalzit si se amesteca usor pana se omogenizeaza, devenind  cremoasa. Se da de pe foc la o parte si se mai mixeaza inca 2-3 minute cu mixerul pina se intareste un pic, se adauga visinele si se da la rece 12 ore sa se intareasca.
3. Se taie in doua blatul, se decupeaza in functie de sablonul bufnitei si se insiropeaza, nu exagerat pentru ca se vor inmuia si cu crema ganache.
4. Se face crema galbena prin mixare energica a untului la temperatura camerei cu sofranul si zaharul. Se da la rece.
5. Se umplu cu crema ganache de ciocolata din belsug, se da la rece 1 ora, se decoreza ochii si restul corpului, se da la rece din nou.
6. Se taie in cuburi cand se serveste datorita formei sale . Este mai bun a doua zi dupa ce s-a umplut, crema patrunde mai bine si devine mai moale.



Detalii de la ochi


Detalii ....





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line