luni, 3 februarie 2014

Oua cu barabule ca la Moldova




Omleta copilariei mele cu barabule/cartofi, asa cum se numesc in Bucovina si Moldova.

Ingrediente: un cartof mare ras sau 2 mai mici, 2 oua de la tara , unt sau ulei pentru prajit, muraturi, masline, branza si orice altceva doriti sa serviti langa omleta, sare, piper.
Mod de preparare:
1. Se storc bine cartofii rasi in pumni sa se scurga toata apa/zeama care o au si se pun la prajit in tigaie cu ulei de masline sau unt. Se preseaza cu lingura in tigaie ca sa formeze un strat uniform si ca sa acopere tot fundul tigaii. Se rumeneste pe o parte si se intoarce pe celalalta parte ca o clatita. Daca este bine presata si intinsa se poate intoarce usor.
2. Se adauga ouale batute bine pe partea rumenita si se lasa sa se coaguleze . Se adauga sare si piper.
3. Se lasa sa se coaguleze oul si se intoarce sa se coaca si pe cealalta parte. 
4. Se scoate pe o farfurie si se indoaie ca o clatita, servindu-se cu garnitura dorita.



Cartofii rasi prajiti pe ambele parti 


Ouale adaugate la cartofii rumeniti 


Cartofii rasi pusi la prajit 


Aici omleta mai zdrobita, dar tot la fel de buna, daca nu se poate scoate ca o clatita ... 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line