duminică, 2 martie 2014

Buzunare cu pizza la tigaie


Ingrediente: o canita de mazare fiarta, o ceapa rosie tocata, o canita sos de rosii sau rosii cuburi, ulei pentru prajit , 2-3 rosii uscate  din ulei, o canita de ciuperci de conserva sau ciuperci scazute in tigaie, 100 gr de cascaval ras, daca se vrea carne, masline, ardei rondele , eu nu am pus pentru ca preferam mancarea vegetariana, 
pentru aluat: 500 gr de faina, o cana de apa calduta, 20 gr de drojdie sau praf de copt - o jumatate de plic, oregano sau zatar , un strop de sare, piper , un varf de lingurita de zahar si 100 ml de ulei de masline, ketchup pentru servit




Aluatul gata 

Mod de preparare: 
1. Se face aluatul , ca cel de paine , se adauga drojdia dizolvata in apa calduta la faina, se pune un strop de sare, un strop de zahar si se framanta pana se omogenizeaza toate, cand se iau de pe mana cu usurinta , daca este necesar se mai adauga apa calduta, (depinde de cata apa absoarbe faina, de tipul de faina folosit la aluat), se lasa la crescut 30 minute la loc cald, acoperit intr-un lighenas, castron mare sau oala si intre timp facem umplutura.
2. Se amesteca ceapa rosie tocata fin rondele, cu mazarea, ciupercile scurse, sosul de rosii, cascavalul ras, piperul , ardeii rondele , maslinele , carnea , daca o folosim, trebuie sa fie prajita dinainte si facuta, scazuta si uscata , nu prea umeda sa nu ude aluatul, sarea si o lingura de ulei de masline si se pun deoparte.
3. Se intinde o foaie de aluat cat de cat rotunda, nici groasa si nici subtire si se  pune pe jumatate din ea umplutura cu lingura, acum depinde de cat de mare o doriti, eu le fac cat palma, se inchide  cu cealalta jumatate si se intoarce marginea plicului ca marginea buzunarului sa stea inchisa bine. Seamana cu forma aluatului de calzone italian.
4. Se pun la prajit in tigaia de teflon cu putin ulei si se prajesc pe o parte la foc mic, cu capac, ca sa se patrunda aluatul, se intoarce pe cealalta parte si , daca e nevoie se mai adauga ulei ca sa se rumeneasca uniform. E important ca sa se coaca la exterior uniform , de aceea nici nu se face aluatul prea gros, ci destul de subtirel, dar nici prea subtirel pentru ca se poate rupe la coacere.
5. Se taie in jumatate si se serveste ca orice alt fel de pizza cu ketchup.



Buzunarul gata de pus la prajit, cu marginile intoarse


In tigaie la prajit


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line