marți, 8 aprilie 2014

Tort fara foc cu fructe si ciocolata


Ingrediente: pentru blat: 100 gr de unt gras, 200 gr de biscuiti, 50 ml de sirop de zahar sau poate fi sirop de fructe,50 gr de ciocolata amara cu peste 50% unt de cacao pentru bilele de cocos: 100 gr de lapte praf, 100 gr de unt si 100 gr de cocos ras, pentru glazura si decor: fructe colorate feliate la alegere, dulceata de zmeura si de visine si 1 lingura de amidon

Mod de preparare:
1. Se amesteca intr-un bol: biscuitii sfaramati cu mana si inmuiati cu siropul de fructe, untul moale si ciocolata topita la baie de apa. Se va face o compozitie moale, maleabila care se intinde pe fundul unei tavi cu peretii detasabili. Daca este prea moale compozitia se mai adauga cateva bucati de biscuiti sfaramati sau daca este prea tare se pot pune 2-3 linguri de sirop.
2. Se fac bilele de cocos prin amestecarea laptelui praf, a cocosului ras si a untului moale, se mai adauga o lingura sau doua de apa daca este prea tare compozitia si nu se modeleaza usor. Se fac din ea bilute de marime potrivita, mie mi-au iesit 9 bucati pentru tava pe care o am de 22 cm. Se pun 2-3 minute in congelator sa se intareasca bine.
3.  Se pun bilele pe blat cu un spatiu intre ele. Se pune intre bilele de cocos cate o lingura de dulceata ca sa se umple golurile.


 Bilele dispuse pe blat 


Aici se vede cum s-au umplut golurile dintre bilele cu cocos cu dulceata


4. Se pune pe foc dulceata cu amidonul si 2-3 linguri de apa, se tine la foc mic 2-3 minute sa dea un clocot si sa se intareasca. Se amesteca bine si se da deoparte sa se raceasca inainte de a fi folosita.
5. Se pune dulcata peste bile , de jur imprejur, in mijloc se lasa gol ca sa se umple cu fructele taiate si aranjate frumos asa cum se vede in poze. 
6. Se lasa la rece 3-4 ore ca sa se intareasca,  se scoate din tava si se serveste. Cand se taie se foloseste un cutit bun cu lama umeda ca sa poata taia felia fara sa se rupa. 


Asa arata la final


Felia in sectiune 



 Aici s-a nimerit si prin bila de cocos 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line