luni, 28 aprilie 2014

Tort rapid cu crema de branza, capsuni si caramel


Ingrediente: jumatate de pachet blat gata facut, 200 gr de capsuni congelate sau proaspete, 500 gr de crema-branza gen philadelphia sau alta crema de branza la alegere, sos de caramel( din 100 gr de zahar, 100 gr de smanatana grasa si o lingurita de unt), sirop de struguri sau alt sirop pe care il aveti in casa.



Mod de preparare:
1. Se amesteca la mixer sosul de caramel, din care lasam o lingura pentru ornat, cu branza crema si smantana grasa, si se amesteca 2-3 minute pina se intareste si devine compacta crema. Daca doriti mai dulce se poate mari cantitatea de caramel sau adaugam zahar pudra.
2. Se face caramelul punandu-se la  ars zaharul pina isi schimba culoarea in maro, apoi se adauga smantana. Aici sa aveti grija pentru ca va da un pic pe afara, se amesteca bine si se adauga untul. Se mai tine pe foc si se amesteca inca pina se face o crema onctuoasa si legata, dar nu prea teapana, ci moale. Se lasa la racit complet.
3. Se pune o foaie de blat pe o tava plata si se insiropeaza bine.
4. Se pun pe marginea blatului capsunii taiati in doua , facandu-se o margine de jur imprejur, ca sa nu fie spatii goale si sa tina crema in mijloc. Crema se pune in mijloc, un pic mai multa decat trebuie ca sa dea un pic pe dinafara, se niveleaza .
5. Se pune al doilea blat care se insiropeaza la fel , dar la margini nu se pune mult sirop pentru ca se va rupe, se pun de jur imprejur la fel capsunii taiati pe jumatate, se adauga crema deasupra si se presoara o lingura de sos de caramel deasupra. Se niveleaza si se decoreaza cu ceea ce va place.
6.Se da la rece 1-2 ore.  Se taie cu un cutit bun pentru ca va fi moale destul de repede.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line