luni, 28 iulie 2014

Cartofi umpluti


Ingrediente: 3-4 cartofi tăiați in doua si scobiți de miez cu o lingurița, o cana de orez, 2 morcovi cuburi, o ceapa tocata, o cana de carne tocata, o legătură de pătrunjel si una de mărar, un ardei rosu feliat, o roșie cuburi, un dovlecel cuburi,  50 ml de ulei, sare, piper, alte arome dupa gust
Mod de preparare:
1. Se scobesc cartofii si se pun deoparte bucățile de miez. 
2. Se amesteca carnea tocata cu carnea tocata si se prajesc usor in tigaie. Se adauga orezul, dovlecelul cuburi, rosia si verdeața tocata, morcovul, sarea si piperul.
3. Se umplu jumătățile si se pune o felie de ardei pe fiecare deasupra.  Se face zeama cu care se vor pune la fiert cartofii într-o tava de cuptor, din apa, 2 linguri de bulion si o lingura de ulei, apoi jumătățile se pun una lângă alta, in tava si se dau la cuptor. Printre cartofi se pot pune bucati de miez si se acopera pentru a se patrunde 30 de minute. 
Se pot rumeni deasupra. 
4.Se scot si se servesc cu smântâna sau ca atare. 
  


Jumătățile scobite pentru a fi umplute 


 Asa arata înainte de a fi băgate la cuptor 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line