marți, 5 august 2014

Faloudeh, inghetata iraniana cu sos de trandafiri


Ingrediente: 100 gr de fidea de orez (de la raionul de specialitati de la orice supermarket mai mare), 200 ml de sirop de zahar cu apa de flori, 2-3 linguri de dulceata de trandafiri, zeama de lamaie si cuburi de gheata, caqtev boabe de fistic zdrobit daca se doreste pentru decor
Mod de preparare: 
1. Se face siropul de zahar din 3 pahare de apa si 3 pahare de zahar si cateva picaturi de lamaie, se fierbe, se adauga apa de flori si se da deoparte.
2. Se pune fideaua de orez dupa ce a fost oparita cu apa fierbinte in sirop si se lasa  cateva ore la congelator sa se inghete. Dupa un timp se mai amesteca si se mai lasa inca o ora. Va fi o fidea inghetata, mai sfaramacioasa, dar nu mult sfaramata.
3. Se pun in pahare de inghetata cate 3-4 linguri de fidea de orez si se pune deasupra dulceata de trandafiri si o lingurita de zeama de lamaie. Se poate preasara fistic zdrobit, daca se doreste si se poate servi cu cateva cuburi de gheata in pahar, eu cred ca 2 cuburi pentru  o portie sunt sufciente. Este un desert superb pentru zilele calduroase, aromat si rece.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line