luni, 30 decembrie 2013

Creveti la pahar


Ingrediente: 250 gr de creveti de marime medie, 300 ml smantana de gatit, piper si sare, ulei de masline/unt, o lingurita mica de oregano uscat, 2 catei de usturoi zdrobiti, zeama de lamaie, ceapa mica tocata foarte fin, o lingura de faina, coriandru pisat.
Mod de preparare:
1. Se caleste ceapa si usturoiul in unt si se adauga condimentele. Se strecoara untul si se pune in tigaie noua cu faina si se amesteca bine sa se prajeasca faina devenind usor bej.
2. Se adauga smanatana si se amesteca energic ca sa se desfaca cocoloasele. Cu un tel se pot desface repede si usor, amestecand mereu in tigaie. 
3. Se mai poate adauga un strop de apa ca sa se subtieze daca este prea gros sosul. Cand este gata se pune in pahare , se presara oregano.
4. Se prajesc crevetii in ulei de masline doar 5 minute, daca depasim timpul de prajire vor deveni gumosi, dupa ce i-am tavalit in faina cu mirodenii si se scot pe un servetel absorbant. 
5. Crevetii se agata de pahare pe margine si se servesc calzi. Se socotesc cam 4 creveti pentru fiecare pahar/portie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line