luni, 28 aprilie 2014

Triunghiuri cu branza si patrunjel la tigaie


Ingrediente: o jumatate de pachet de aluat de placinta gata facut, 100 gr branza feta si 100 gr de cas, o legatura de patrunjel tocat, 2 linguri de smanatana, un praf de menta uscata, ulei pentru uns tigaia, o lingura de faina 

Mod de preparare: 
1. Se presara faina pe un blat, se intinde cu sucitorul si se imparte in patrate cat de cat egale.
2. Intr-un castron se amesteca branza sfaramata cu patrunjelul tocat si menta uscata sfaramata, la care se adauga smantana si se face umplutura ca o pasta groasa. Se imparte cu lingurita pe fiecare patratel cate o lingurita, se indoaie in diagonala si se lipesc marginile ca la un triunghi. 
3.Se lipesc bine marginile si se pun la copt intr-o tigaie unsa cu nitel ulei si se prajesc pe ambele parti, intorcandu-se cu un cleste ca sa nu se rupa.
4. Se pun la racit pentru ca fiind foarte fierbinte nu se pot manca imediat. Dupa un sfert de ora se pot servi cu ceai. Se poate pune ca umplutura spanac cu sumag( pentru a-i da un gust acrisor), cartofi cu marar, branza cu orice seminte vreti, mac, susan prajit, coriandr...etc. Se servesc la micul dejun. 



Aluatul de placinta intins si distribuit cu branza....



Placintele la tigaie, la prajit....


Gata facute 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line